Alla foton här är privata och tillhör mig. Är det så att du blivit fotad och visad här av mig men inte vill det så hör av dig till mig på carina@laholm.com så tar jag naturligtvis bort det. Är det så att du kanske vill ha fotot så hör av dig på samma adress.

söndag 21 augusti 2011

Franskbrödbullar



Ca 20 st

Underbart goda.
Smidigt eftersom de bara behöver jäsa en gång. Fluffar upp rejält pga bakpulvret!

Ingredienser
125 g smör
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
3 msk socker
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
vetemjöl gärna special

Pensling:
Ägg
Vallmofrön/sesamfrön


Gör så här
Smält smöret och rör ner mjölk och vatten.
Låt bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan.
Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast.
Baka ut till 20 bullar.
Låt jäsa på plåt under bakduk i 30-40 min.
Vispa upp ägget och pensla med det och strö på vallmo- eller sesamfrön.
Grädda i 250 grader ca 8 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.