söndag 21 augusti 2011
Franskbrödbullar
Ca 20 st
Underbart goda.
Smidigt eftersom de bara behöver jäsa en gång. Fluffar upp rejält pga bakpulvret!
Ingredienser
125 g smör
3 dl mjölk
3 dl vatten
50 g jäst
3 msk socker
1/2 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
vetemjöl gärna special
Pensling:
Ägg
Vallmofrön/sesamfrön
Gör så här
Smält smöret och rör ner mjölk och vatten.
Låt bli fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan.
Rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, bakpulver och så mycket mjöl att degen blir lagom fast.
Baka ut till 20 bullar.
Låt jäsa på plåt under bakduk i 30-40 min.
Vispa upp ägget och pensla med det och strö på vallmo- eller sesamfrön.
Grädda i 250 grader ca 8 min
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.